На Новий рік в Києві не будуть відміняти комендантську годину

Гірлянда на ялинці на Софійській площі буде ввімкнена на Новий рік та на Різдво.

Планів на скасовування комендантської години під час святкування Нового року немає. Жодних великих святкувань в місті не буде, повідомив заступник київського міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу "Київ".

Він наголосив, що гірлянда на ялинці на Софійській площі буде ввімкнена на Новий рік та на Різдво, а також – по можливості - вечорами, "щоб кияни могли відчути елемент свята".

- Швидше за все, режим комендантської години буде діяти і на Новий рік. Тому жодних великих святкувань в столиці Нового року та Різдва не буде. Привезти дитину до ялинки, подивитися, дотримуватися правил безпеки - так. Не буде підсвічуватися ялинка під час повітряної тривоги, - підсумував Бондаренко.

Останніми тижнями у Києві відчувається, через постійний обстріл РФ значний дефіцит електроенергії. У столиці діють аварійні відключення світла.

Незважаючи на більше ніж 300-денну велику війну, в столиці встановили головну ялинку. Що правда, она заввишки всього 12 метрів. Хвою прикрасили іграшками кольору національного флагу та білими голубами, також на гілках є гірлянди, але в мінімальній кількості.