Підпісники Маска проголосувати за те, щоб він пішов з посади керівника Twitter

Тепер рішення за самим мільярдером.

NTB/REUTERS

Опитування Ілона Маска відносно того, чи варто американському мільярдеру та бізнесмену йому піти з посади голови Twitter, завершилося не на його користь. Майже 60% респондентів проголосували "за" те, щоб Маск звільнив місце.  

Запустивши опитування, Маск заявив, що буде дотримуватись результатів опитування. В опитування взяли участь приблизно 17 млн. людей. 57,5% з них проголосували "за", а 42,5% - "проти".  

Маск наголосив, що він не має на увазі призначення нового генерального директора.  

- Питання полягає не в тому, щоб знайти генерального директора, а в тому, щоб знайти генерального директора, який зможе зберегти Twitter, - зазначив він.

До речі

Зранку 20 грудня стало відомо, що президентка Європарламенту Роберта Мецола запросила Маска до Брюсселя для "відвертого публічного обміну думками" із законодавцями.

- Twitter відіграє центральну роль у демократичному житті Європейського Союзу й забезпечує можливість для громадянського дискурсу. Twitter не повинен мимоволі стати каталізатором мови ненависті, втручання у вибори та дезінформації, - написала Мецола, яку цитує Politico.

Зазначається, що в Європі занепокоєні низкою хаотичних і суперечливих заходів Маска, зокрема масовими звільненнями, відстороненням журналістів та зміною в правилах сомережі. Наразі невідомо, чи прийме Маск запрошення.