На Монастирського чекають у Польщі через вибух українського подарунка

Глава МВС країни Маріуш Камінський повідомив, що зустріч відбудеться “найближчим часом”.

mvs.gov.ua

Глава МВС України Денис Монастирський прибуде до Польщі “найближчим часом” через вибух українського подарунка. Про це міністр внутрішніх справ країни Маріуш Камінський повідомив 19 грудня у твітері.

- У зв’язку з ситуацією щодо українського подарунка для генерала Я. Шимчика голова МВС України Д. Монастирський висловив готовність приїхати до Польщі і зустрітися зі мною. Зустріч відбудеться найближчим часом, - написав Камінський.

Глава МВС Польщі, “припиняючи спекуляції ЗМІ”, виключив звільнення  головнокомандувача поліції Польщі Ярослава Шимчика через вибух українського подарунка.

15 грудня Міністерство внутрішніх справ Польщі повідомило, що в Головному управлінні поліції у Варшаві вибухнув подарунок, який глава поліції отримав під час візиту до України. За даними журналістів, вибухнув протитанковий гранатомет RGW-90. Ярослав Шимчик отримав легкі поранення та був госпіталізований. 

За даними МВС Польщі, під час робочого візиту до України 11-12 грудня Шимчик зустрівся з керівниками Нацполіції Ігорем Клименком та ДСНС Сергієм Круком. Подарунок був від одного з керівників українських служб. В інтерв’ю Rzeczpospolita Ярослав Шимчик заявив, що отримав запевнення від української сторони, що вибухових речовин у гранатометі немає.