Генштаб: За добу ЗСУ відбили 22 російські атаки на Донбасі

Також у Токмаку українські військові розбили ворожу техніку та поранили біля 180 росіян

facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 296 доби з моменту повномасштабного російського вторгнення ворог продовжує спроби атакувати підрозділи Сил оборони України. Як повідомив Генштаб, за останню добу ЗСУ відбили ряд атак окупантів.

Так, ворог наступав в районах Новоселівського, Стельмахівки, Площанки, Червонопопівки і Білогорівки Луганської області та Григорівки, Виїмки, Яковлівки, Соледару, Бахмутського, Бахмуту, Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки, Озарянівки, Дружби, Олександропіля, Новобахмутівки, Невельського, Мар’їнки, Побєди і Новомихайлівки на Донеччині.

Протягом минулої доби противник завдав 23 авіаційних та 4 ракетних удари, 2 з яких - по цивільних об’єктах міста Харкова. Також ворог здійснив 78 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, і по житлових кварталах, є загиблі серед мирного населення.

Ситуація за напрямками:

За уточненою інформацією, 14 грудня, в районі Токмаку Запорізької області, Сили оборони знищили до 10 одиниць військової техніки різного типу. Близько 180 військовослужбовців противника отримали поранення. У Лазурному Херсонської області було знищено до 30 окупантів. Крім того, відзначається робота російських мобільних крематоріїву у Токмаку.

З метою поповнення поточних втрат окупантів продовжується агітація військовослужбовців строкової служби на службу за контрактом. Зокрема, такі процеси тривають у підрозділах 1-ї танкової армії західного військового округу.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Також наші захисники збили два БпЛА типу “Орлан-10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 5 пунктів управління, 4 райони зосередження особового складу противника, 6 артилерійських позицій, 2 склади боєприпасів, а також склад пально-мастильних матеріалів.