Нічні обстріли: РФ накрила вогнем три області

Ворог не припиняє обстріли мирних українських громад.

t.me/dnipropetrovskaODA

В ніч на 15 грудня РФ знову обстріляла декілька областей України. Станом на 08:30 відомо про влучення ворожих снарядів у громади Миколаївщини та Харківщини.

Миколаївська область. Протягом доби ворог завдав ударів вдень, 14 грудня, з РСЗВ по акваторії та береговій зоні Очаківської громади. Постраждалих немає, повідомив очільник області Віталій Кім.

Також громада зазнала масованих артилерійських ударів 15 грудня о 06:00 та 07:05. Зруйновано та пошкоджено об’єкти інфраструктури. Попередньо, постраждалих немає. Наслідки уточнюються.

Вранці, 15 грудня, з 06:00 під ворожим обстрілом була і Чорноморська громада. Пошкоджено об’єкт інфраструктури. Постраждалих немає. У самому Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Дніпропетровщина.  РФ влаштувала понад 14 годин тривог та терору.  За даними голови ОВА Валентина Резніченко, під російський обстріл попали три громади. Так, вночi та зранку російські окупаційні війська били по Нікопольщині з «Градів» та важкої артилерії. Потерпали Мирівська, Марганецька та Червоногригорівська громади. Туди прилетіли щонайменше 40 ворожих снарядів. Попередньо, люди не постраждали.

У Марганецькій громаді є руйнації приватного житла та господарських споруд. Понівечений газогін.  У Червоногригорівській та Мирівській громадах наслідки атак ще уточнюються. Триває обстеження уражених територій. У інших районах ніч була тихою - без тривог та обстрiлiв.  

Харківщина. За повідомленням голови ОВА Олега Синєгубова, ударів по Харкову за добу не зафіксовано, але РФ продовжує інтенсивні обстріли Куп’янського напрямку. Окупанти наносили удари по позиціях наших військ в районах Червоної Зорі, Красного, Стариці, Дворічного та Новомлинську.

У смт Ківшарівка Куп’янського району 63-річна жінка отримала осколкове поранення. Госпіталізована в середньому стані.

Близько 23.45 у м. Куп’янськ в результаті обстрілу із ЗРК С-300 пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Крім того, у Куп’янському районі через ворожі обстріли горіла двоповерхова адмінбудівля. Жертв та постраждалих немає.