Генштаб: ЗСУ за добу відбили 14 російських атак

Ворог не припиняє спроб наступати.

facebook.com/GeneralStaff.ua

В Україні розпочалася 294-та доба з початку російського широкомасштабного вторгнення. За останню добу РФ завдала 1 авіаційний та 11 ракетних ударів, з них 3 - по цивільній інфраструктурі Харківської, Донецької та Запорізької областей. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, ворог також здійснив понад 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Підрозділи Сил оборони України за добу відбили атаки російських загарбників в районах Гряниківки Харківської області; Новоселівського, Червонопопівки, Серебрянського і Білогорівки на Луганщині та Білогорівки, Соледару, Бахмутського, Бахмуту, Курдюмівки, Невельського, Мар’їнки, Побєди і Новомихайлівки Донецької області.

Ситуація за напрямками:

У звʼязку зі значною кількістю поранених загарбників так званим “указом” окупаційної влади під потреби військових передаються лікарня №15 у населеному пункті Ювілейне Луганської області та лікарня №3 в місті Луганськ.

В ніч з 12 на 13 грудня в районі населеного пункту Новоайдар Луганської області знищено понад 15 військовослужбовців збройних сил Російської Федерації. В Запорізькій області втрати ворога складають до 100 поранених окупантів, знищено склад боєприпасів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили 2 пункти управління та 4 райони зосередження особового складу противника.