Зеленський попередив українців про новий масований удар, який готує РФ

Голова держави закликав громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

President.gov.ua

Відсутність нових масованих атак по енергооб'єктам України свідчить про те, що росіяни можуть завдати удару у будь-яку мить. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму традиційному зверненні до українців.

- Всі ми маємо бути свідомими того, що Росія не відмовилася від цієї своєї тактики терору. Відсутність масованих ракетних ударів говорить лише про те, що ворог до них готується і може вдарити в будь-який час. Хоча очевидно, що і без світла ми добре знаємо, куди стріляти та що звільняти, Росія все одно сподівається на блекаути. Це остання надія терористів..., - сказав голова держави.

За його словами, поки російська сторона має ракети, українцям необхідно бути готовими до будь-яких намірів ворога і не нехтувати правилами безпеки.

- Поки у них є ракети – а вони ще в Росії є, – будь ласка, сприймайте серйозно всі попередження від українського військового командування, від наших Повітряних сил і сигнали повітряної тривоги. На всіх рівнях ми маємо бути готовими до будь-яких ворожих намірів. І зробимо все, щоб пройти цю зиму, – наголосив Зеленський.

З початку війни росіяни завдали по українській енергосистемі 8 масованих ударів. Внаслідок цього постраждала половина наших енергетичних об'єктів, а по всій країні почали застосовувати графіки відключення світла. Востаннє росіяни завдали масованого удару по Україні 5 грудня. Тоді нашим військам вдалося збити 60 ракет із запущених ворогом 70.