Голова Рівненської ОВА назвав бурштинокопачів “готовими партизанами”: Показали всі стежки

За словами Віталія Коваля, після вторгнення колишні нелегальні бурштинокопачі були помічниками військових.

Соня Лукашова, УП

Копачі бурштину стали помічниками військових після повномасштабного вторгнення Росії до України. Про це в інтерв’ю "Українській правді" заявив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

- У цій ситуації, як не дивно, вони були першими помічниками всіх військових. Вони всі стежки показали. Це готові партизани, які стали небайдужими громадянами, - розповів він.

Коваль зазначив, що не хотів би ідеалізувати бурштинокопачів, але “тут треба їм віддати належне”. Під час війни їх почали називати “небайдужими громадянами". Голова Рівненської ОВА також розповів, що в регіоні спрацював закон про легалізацію, 70 покладів бурштину пішли з аукціону.

За словами Віталія Коваля, в разі боїв на Рівненщині ландшафт - на нашому боці. 60 кілометрів лісів пройти важко. В цілому в наступ на регіон з боку Білорусі голова Рівненської обласної військової адміністрації не вірить. 

На початку вторгнення Росія використала територію Білорусі для наступу на Київ. Наразі з території сусідньої держави РФ обстрілює Україну за допомогою ракет та дронів.