Зеленські на виставці “Світ Сковороди” придбали повний корпус творів мислителя

Президент і перша леді відвідали Національний центр «Український Дім».

president.gov.ua

Володимир та Олена Зеленські відвідали виставку «Світ Сковороди», яка відкрилась в Українському домі до 300-річчя з дня народження мислителя. Про це повідомила пресслужба глави держави.

- Дуже важливо, що навіть під час повномасштабної війни організовуються такі виставки. «Світ Сковороди» – це про ідею свободи в різних її вимірах. А сьогодні ми якраз і боремося за нашу свободу, – сказав президент Володимир Зеленський.

На виставці президент і перша леді придбали повний корпус творів мислителя «Григорій Сковорода. Повна академічна збірка творів», підготовлений колективом харківських науковців під керівництвом Леоніда Ушкалова.

В Українському домі можна здійснити 3D-тур селом Сковородинівка, що на Харківщині, де розташований Національний літературно-меморіальний музей Сковороди. На виставці також представлено вцілілу статую мислителя зі зруйнованого російськими обстрілами музею, що стала легендарною. Тут можна побачити портрети Сковороди – від єдиного прижиттєвого до сучасних експериментальних, послухати барокову музику й зіграти в інтерактивну гру-тест на планшетах.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко зазначив у своєму телеграм-каналі, що виставка “не боїться блекауту”. 

- Організаторами дбайливо використані світловідбиваючі матеріали, продумано екскурсії при свічках та з ліхтариками, - розповів він.

За словами Ткаченка, до Українського дому на відкриття виставки також завітав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

У п'ятницю Володимир Зеленський поспілкувався зі студентами та викладачами університету Григорія Сковороди у Переяславі.