Яхту Медведчука продадуть на аукціоні, гроші віддадуть Україні

Це буде перший подібний продаж від імені народу України після того, як західні уряди запровадили обмеження на активи сотень олігархів після вторгнення Росії до України у лютому.

t.me/MedvedchukVV

У Хорватії продадуть з молотка яхту підозрюваного у державній зраді нардепа Віктора Медведчука, заарештовану ще на початку року. Виручені кошти будуть спрямовані на допомогу Україні. Про це повідомляє The Guardian.

Xорватський суд раніше ухвалив, що 92,5-метрову яхту Медведчука Royal Romance слід передати Українському агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Агенти АРМА прилетіли до Хорватії й оглянули заарештовану яхту, що належить членам родини народного депутата та одного з лідерів забороненої в Україні політичної сили "ОПЗЖ".

- АРМА розшукувала вказаний актив у рамках кримінального провадження. Потім, після накладення арешту, отримала елітне майно для збереження економічної цінності шляхом продажу на аукціонах, - пояснили в агентстві.

12 квітня президент та СБУ повідомили про затримання в Україні народного депутата Віктора Медведчука, який у лютому втік з-під домашнього арешту (політику інкримінують держзраду та замах на розграбування національних ресурсів). Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука на українських громадян У результаті його передали РФ, а натомість повернули додому полонених українських військових.