Ганна Різатдінова стала членом НОК від Криму та запевнила, що не згодна зі своєю мамою

Призерка Олімпійських ігор підтвердила, що стала членом скандального складу Національного олімпійського комітету України.

instagram.com/anna_rizatdinova

Ганна Різатдінова підтвердила, що стала членом Національного олімпійського комітету України від Криму. Про це українська художня гімнастка 1 грудня повідомила в своєму інстаграмі.

- У зв’язку з останньою нездоровою ситуацією в олімпійському інформаційному середовищі України я вимушена задекларувати декілька принципових моментів на початку мого шляху в ролі члена НОК від Криму. Перш за все, для мене як українки, що народилась у Сімферополі, прекрасному українському місті, велика честь представляти рідний регіон у НОК. Я вдячна за довіру! По-друге, хочу зазначити, що я дію незалежно. Ніхто мене не лобіював, це легко може бути доведено тим, що на виборах НОК від багатьох голосувань я утрималась! Причини такого рішення залишу при собі. Третій момент має більш особистий характер… - написала вона.

Різатдінова розповіла, що після анексії Криму не змогла переконати свою матір, тренера з художньої гімнастики Оксану Різатдінову, переїхати до Києва.

- Вона доросла людина, це її вибір. Я можу його не розуміти, не поважати, але як дочка вимушена прийняти із біллю в серці та сльозами на очах. Як дочка… А як член НОК, як олімпійська медалістка, яка стояла на п'єдесталі під гімн України, як тренер наших дітей, домівки яких обстрілюють терористи вже майже рік, я не можу прийняти позицію моєї матері стосовно дискваліфікації російських спортсменів. Я не лише підтримую їхнє відсторонення, але й роблю все, що в моїх силах як олімпійця, щоб не було жодних компромісів та пом’якшень, - запевнила бронзова призерка Олімпійських ігор 2016 року.

Ганна Різатдінова також написала, що не зрозуміла, чому вона виявилася присутньою на фотографії з нібито новими проросійськими членами НОК України, “розповсюдженої днями лідерами думок”.

17 листопада новим президентом НОК України став міністр спорту України Вадим Гутцайт. 21 листопада футболіст Роман Зозуля заявив у своєму фейсбуці, що олімпійський комітет виявився у “регіоналівських руках”. Він опублікував фото "проросійських" членів НОК, серед яких є Ганна Різатдінова. 

За даними російських ЗМІ, мама гімнастки Оксана Різатдінова є так званим президентом Федерації художньої гімнастики Республіки Крим у Симферополі. Вона виступила проти відсторонення російських та білоруських спортсменів через війну в Україні.