Одеська міська рада проголосувала за демонтаж пам’ятників Катерині II та Суворову

Пам’ятники тимчасово перенесуть до Одеського художнього музею.

УНИАН

Міська рада Одеси проголосувала за демонтаж пам’ятників Катерині II та Олександру Суворову. Про це повідомили у телеграм-каналі органів влади міста. Пам’ятники будуть тимчасово перенесені до Одеського художнього музею.

- На XVI сесії Одеської міської ради депутатами підтримано рішення про демонтаж та перенесення пам’ятника «Засновникам Одеси». На XVI сесії Одеської міської ради депутати вирішили демонтувати та перенести пам’ятник О. Суворову, - йдеться у двох повідомленнях влади Одеси.

Мер Одеси Геннадій Труханов зазначив на засіданні, що "ми проголосували два пункти, на які очікували суспільство, Україна". Демонтаж пам’ятника Катерині II підтримали 43 депутати (97,73%), а демонтаж  пам’ятника Суворову - 41 (93,18%). Проти ніхто не голосував.

Пам'ятник полководцю Олександру Суворову відкрили у селищі Котовського в Одесі у вересні 2012 року. Ініціатором встановлення був на той момент депутат міськради, а нині мер Геннадій Труханов. Пам'ятник «Засновникам Одеси» Катерині II та її сподвижникам Хосе де Рібасу, Францу де Воллану, Григорію Потьомкіну та Платону Зубову розташований в Одесі на Катерининській площі. Він споруджений 1900 року, демонтований у 1920 році та відновлений 2007 року.