Глава Єврокомісії видалила твіт про втрати в 100 тисяч українських військових (оновлено)

Урсула фон дер Ляєн запропонувала створити спеціальний суд для РФ

REUTERS

Глава Єврокомісії  Урсула фон дер Ляєн під час відеозвернення заявила, що втрати серед українських військових можуть сягати 100 тисяч. Вона не уточнила джерело інформації, а згодом ці слова вилучили із відеозвернення і видалили твіт.

- Вторгнення Росії в Україну принесло смерть, спустошення і невимовне страждання. Ми всі пам'ятаємо жахіття в Бучі. За оцінками, на сьогодні загинуло понад 20 000 мирних жителів і понад 100 000 українських військових, - сказала Урсула.

У коментарі "Суспільному" речник президента України Никифоров повідомив, що інформація про втрати «чутлива», відтак її може озвучувати лише головнокомандувач, міністр оборони або президент.

Також в Європейській комісії пояснили, що заява дер Ляйєн щодо втрат України у війні проти Росії мала б стосуватися не лише загиблих, а й поранених військових та цивільних.

- Дякуємо тим, хто вказав на неточність щодо цифр у попередній версії цього відео. Використана оцінка із зовнішніх джерел мала б стосуватися втрат, тобто як загиблих, так і поранених, і мала б показати жорстокість Росії, - написала директор з політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант на своїй сторінці у Twitter.

У вересні президент України Володимир Зеленський повідомив, що щодня на війні гине до 50 українських воїнів.