СБУ нагрянула з обшуками до храму Різдва Христового на Івано-Франківщині

Силовики перевіряють територію храму та осіб, які можуть бути причетними до агресії РФ.

facebook.com/ssu.ivanofrankivsk/

Українські силовики продовжують обшуки на територіях храмів Української православної церкви. Цього разу Служба безпеки України навідалася до храму Різдва Христового в Івано-Франківську. Про це повідомляє прес-служба відомства.

– СБУ проводить контррозвідувальні заходи безпеки на території єпархіального управління та культової споруди місцевої єпархії УПЦ в Івано-Франківську. Заходи відбуваються у рамках системної роботи СБУ щодо протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, правоохоронці проводять огляд території та приміщень єпархії для виявлення заборонених до обігу предметів та перевіряють причетність осіб на території єпархії до протиправної діяльності на шкоду державі.

- Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та здійснюються для перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русскому миру», недопущення використання приміщень УПЦ для приховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів, забезпечення безпеки населення від провокацій та терористичних актів, - наголосили у спецслужбі.

Напередодні СБУ провела обшуки та в інших регіонах України. Зокрема, заходи проводились у Києво-Печерській Лаврі та монастирях у Рівненській області. Тоді силовики також проводили обшуки у рамках системної роботи СБУ.