Подоляк вважає, що часткову евакуацію киян за місто буде важко організувати

На думку радника голови Офісу президента, в Україні нема таких місць, що не були б під загрозою ударів.

facebook.com/mpodolyak2

Часткове переселення мешканців Києва, про яке напередодні говорив очільник української столиці, буде дуже важко організувати. Адже в Україні нема таких місць, де б не могло «долетіти». Про це радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів в інтерв'ю "24 каналу"

- Потрібно аналізувати всі сценарії, навіть максимально песимістичні. Але в мене завжди прагматичний підхід, я не про емоції, а про холодний розрахунок. Тому в мене й питання – куди ж переселяти частку Києва, де у нас територія, яка не під ракетними атаками чи не втратила світло? Куди нам вивезти мільйон людей, які вже навіть змогли пристосуватися з точки зору важкості цієї зими? Які все розуміють та допомагають один одному. Чому потрібен алярм? Треба шукати рішення тут і зараз… Під час війни треба вирішувати питання тут і зараз, - наголосив Подоляк.

Як приклад він навів російський обстріл 23 листопада, після якого є «конкретна втрата енергопотенціалу». Тож треба, наголосив Подоляк, працювати і не панікувати.

- Давайте візьмемо апокаліптичний сценарій. Безумовно, на рівні президента, Ставки та енергетичного штабу будуть прийняті рішення, але вони будуть прийняті тоді, коли все буде знищено. А сьогодні просто треба брати й працювати – поступово відновлювати спроможності на лівому та правому березі Києва. Люди ж не "алярмують" і не кричать, що все пропало. В нас немає таких розмов, що наразі побутують, - не треба з українцями говорити як з дітьми. Просто потрібно сказати, як є, і завтра під КМДА буде купа людей, які готові допомогти... А куди їхати? Ще раз питаю - куди? До Польщі всім їхати? А хто буде тоді в цій країні символізувати незламність? - додав Подоляк

В ефірі телемарафону Віталій Кличко заявив, що не виключає варіанта евакуації киян на зимовий період до передмістя. За його словами, йдеться про дитячі будинки та будинки для літніх людей.