Богуслаєв намагався незаконно вивезти з України Скіфське золото, зброю та автомобілі

Служба безпеки запобігла вивезенню за кордон майна колишнього нардепа та президента «Мотор Січі» Вʼячеслава Богуслаєва.

СБУ

Служба безпеки запобігла вивезенню за кордон майна колишнього нардепа та президента «Мотор Січі» Вʼячеслава Богуслаєва на сотні мільйонів гривень. Серед вирученого майна є елітні автомобілі, катер, три мисливські рушниці, гвинтівка, Скіфське золото, предмети часів античності та Київської Русі. Про це повідомила пресслужба СБУ.

- У результаті слідчо-оперативних дій встановлено учасників оборудки. Ними виявились декілька керівників структурних підрозділів заводу. Саме вони намагались сховати майно свого очільника на території підконтрольних комерційних структур. У подальшому посадовці планували нелегально вивезти «активи» за межі нашої держави, — зазначили у відомстві.

СБУ також викрила інших представників найближчого оточення Богуслаєва, які схиляли працівників заводу до збору підписів під «колективним зверненням» щодо пом’якшення міри запобіжного заходу для їхнього керівника.

Вʼячеслава Богуслаєва і начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності «Мотор Січі» затримали 22 жовтня. Їх підозрюють у державній зраді через постачання Росії авіадвигунів для бойових гелікоптерів до і після повномасштабного вторгнення.