Після російських обстрілів затримуються 22 поїзди

Вокзали працюють в штатному режимі.

Getty Images

Після російських обстрілів України половина поїздів іде із затримками. Як повідомили в АТ "Укрзалізниця" (УЗ) , загалом затримуються 22 поїзди. Найбільша затримка поїзда становить 3 години і 55 хвилин. Вокзали працюють у штатному режимі.

Які рейси рухаються із затримками більше години:

Крім того, на ділянці Коростень - Здолбунів у найближчу добу буде змінено маршрут курсування низки рейсів ділянкою Козятин - Шепетівка. Це дещо змінить час у дорозі для рейсів:

За даними «Укрзалізниці», пасажири поїзда №43 Київ - Івано-Франківськ, що прямують до станцій Коростень та Звягель (донедавна - Новоград-Волинський), можуть сісти з тими ж квитками по Києву в поїзд №97 Київ - Ковель. Здати квитки теж можливо: залізниця поверне 100% вартості.

- Залізничники продовжують робити все можливе, щоб скоротити відставання поїздів від графіку. Всі пасажири, які прибудуть на залізничні вокзали після настання комендантської години, зможуть залишитись на освітлених вокзалах на ніч, - наголосили в «Укрзалізниці».

Пасажири рейсів, які були скасовані через атаку на енергетичну інфраструктуру і відсутність напруги в контактній мережі, будуть пересаджені на інші рейси, які прямують в тому ж напрямку. Це стосується пасажирів поїздів №723 Харків - Київ та №731 Дніпро - Київ.

В разі відмови від поїздки такі пасажири, а також пасажири, чиї поїзди вимушено змінили маршрут, можуть повернути 100% коштів за квитки. Для цього треба звернутись до чергового по вокзалу та поставити відмітку на квитку. Потім в будь-якій касі вокзалу пасажир має написати претензійну заяву, до якої прикласти квиток. «Укрзалізниця» обіцяє повернути кошти за скасовану поїздку протягом місяця.