Російська атака призвела до знеструмлення всіх атомних станцій, більшості ТЕС та ГЕС

Масовані ракетні удари Росії 23 листопада призвели до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій.

REUTERS

Масовані ракетні удари Росії 23 листопада призвели до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі. Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

- Внаслідок цього було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання. Енергетики вже працюють і роблять все можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Але, зважаючи на масштаби уражень, нам знадобиться час, - повідомили в міністерстві. 

Через російські обстріли більша частина українських областей залишилася без світла, а Київ повністю без водопостачання. Мер Ірпеня Олександр Маркушин повідомив, що електроенергії на Київщині не буде протягом доби. У Київській області троє людей загинули і шестеро постраждали через влучення ракети до житлового будинку.