У Києві врятували кота, який примерз хвостом до гілок дерева

Кота назвали Вакулою і тепер шукає новий будинок.

facebook.com/KARG.kyivanimalrescuegroup

У Києві команда Рятувальників тварин врятувала кота, який, забравшись на дерево, примірз хвостиком до дерева. Нещасна тварина не могла самостійно злізти. На щастя його вчасно помітили перехожі, які викликали рятувальників. Про це повідомляє Kyiv Animal Rescue Group.

- 20 листопада до команди порятунку тварин звернувся чоловік, який побачив на дереві кота. Зазвичай котам дають посидіти певний час і дати змогу злізти самостійно (за першу добу з дерев самостійно злазять 80 відсотків кішок). Але чоловік надав відео де було видно, що кіт зачепився і не може рухатися. Прибувши на місце, рятувальники виявили, що кіт примерз хвостом до гілок, знерухомлений і виснажений, - розповіла команда рятувальників.

Після того, як тварину вдалося зняти, її негайно госпіталізували. Попередній діагноз – обмороження. У фонді Хочукота, під кураторством якого кота доставили до медиків, повідомили, що тварина виснажена і налякана, але загалом почувається нормально. Його назвали Вакулою і тепер йому потрібний будинок.

- З добрих новин - кіт стабільний, має відмінний апетит (сидіння на крижаному дереві виснажує). З поганих є підозра порушення іннервації хвоста, ознаки гастриту, холециститу та хронічного циститу – призначили симптоматичну терапію. Попереду рентген для детального дослідження стану хвоста. Допоможіть в оплаті лікування замерзлого Вакули: wannacat.org/donate. Сподіваємося котика дуже швидко випишуть із лікарні, тому шукаємо для нього родину чи перетримку у Києві, - розповіли у фонді.

Раніше рятувальники тварин врятували кішку, яка, намагаючись зігрітися, залізла під автомобіль і спробувала проникнути у "нутрощі" машини. Там її затиснуло. Власники машини не відразу помітили тварину, а коли зупинилися, почувши нявкання, виявили, що кішка травмована.