У Києві засудили до довічного терміну вбивцю пластичного хірурга Андрія Сотника

А його спільник проведе "за ґратами" 15 років.

kyiv.gp.gov.ua

Київський суд ухвалив вирок кілеру, який убив пластичного хірурга Андрія Сотника. Зловмисника засудили до довічного позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба столичної міської прокуратури.

– Замовне вбивство столичного лікаря – виконавця засуджено до довічного позбавлення волі, його спільника – до 15 років ув'язнення. До набрання вироком законної сили суд залишив обвинувачених під вартою, - йдеться в повідомленні.

У ході судового процесу було встановлено, що наприкінці 2019 року громадянин Киргизької Республіки отримав замовлення на вбивство Сотника. Щоб виконати його, чоловік прилетів із Туреччини до України і почав підготовку до злочину, задіявши росіянина, який проживав у Києві.

- Упродовж майже двох місяців обвинувачені збирали інформацію про потерпілого: маршрути його руху, розпорядок дня, звички та коло спілкування. Вони придбали перероблений самозарядний пістолет, виготовлений на базі конструкції Макарова, орендували автомобілі для стеження за пластичним хірургом та сім-картки різних мобільних операторів, - повідомили у прокуратурі.

Виконати "замовлення" кілеру та його спільнику вдалося 2 лютого 2020 року. Злочинці підстерегли Сотника поблизу його будинку і зробили в нього 4 прицільні постріли. Від поранень чоловік загинув на місці. Після вбивства зловмисники намагалися виїхати з України, але силовики затримали їх в Одесі.