Генштаб: ЗСУ за добу відбили 13 російських атак

Ворог за добу завдав 9 авіаційних, 7 ракетних ударів та здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

facebook.com/GeneralStaff.ua/

Станом на ранок 272-ої доби з моменту повномасштабного вторгнення РФ російські окупанти продовжують збройну агресію проти України. Як повідомляє Генштаб ЗСУ, ворог не припиняє завдавати ударів по об’єктах промисловості.

Росіяни намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України та укріплюють лінію оборони. На окремих напрямках ворог продовжує наступ та  веде повітряну розвідку.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки на Луганщині, Спірного, Білогорівки, Яковлівки, Соледару, Бахмуту, Кам’янки, Опитного, Веселого, Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки і Новомихайлівки Донецької області.

Ворог не припиняє обстріли позиції українських військ та населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Продовжує вогневе ураження  критичної інфраструктури та помешкань цивільного населення.

За минулу добу противник завдав 9 авіаційних, 7 ракетних ударів та здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали об’єкти цивільної інфраструктури в населених пунктах Комишуваха та Новотроїцьке Запорізької області.

Ситуація за напрямками:

Росіяни ведуть вогонь зі ствольної та реактивної артилерії по районах Антонівки, Зеленівки, Комишанів та Музиківки Херсонської області.

В порушення норм Міжнародного гуманітарного права, законів та звичаїв ведення війни російські окупаційні війська, зокрема у Стрілковому Генічеського району на Херсонщині, на території бази відпочинку облаштували катівню, де утримують та піддають тортурам громадян України.

Українська авіація протягом минулої доби завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили пункт управління, склад паливно-мастильних матеріалів, район зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та станцію радіоелектронної боротьби російських окупантів.