У ДТЕК заявили, що не закликали українців виїжджати за кордон для економії електроенергії

REUTERS

Українцям необхідно подумати про виїзд із країни, щоб допомогти заощадити електроенергію. Про це заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, передає ВВС.

– Якщо вони зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи, – цитує Ткаченко британське видання.

За його словами, зараз енергетична система все ще не в змозі виробляти достатньо електроенергії, щоб задовольнити поточні потреби, тому виїзд із країни як варіант скорочення споживання слід розглядати як допомогу Україні виграти війну.

- На жаль, у нас закінчилося обладнання та запчастини... Тому ми звертаємося до наших партнерів, державних службовців, компаній та виробників обладнання допомогти нам з негайним постачанням наявного обладнання, - зазначив гендиректор ДТЕК.

Пізніше у прес-службі ДТЕК опублікували заяву про те, що Ткаченко не закликав наших громадян виїжджати за кордон, оскільки такої потреби немає.

- В інтерв'ю британському ВВС Максим Тимченко чітко зазначив: «У нас немає надзвичайної ситуації, за якої треба їхати». Крім цього, він зазначив, що ДПЕК разом із Міненерго та іншими енергетичними компаніями роблять усе можливе для того, щоб енергосистема працювала стабільно, - йдеться у заяві.

Як зазначили у компанії, енергосистема Україна витримала 4 хвилі надруйнівних терористичних ударів по інфраструктурі, кожен із яких переслідував повний блекаут. У той же час українським захисникам та енергетикам вдається утримувати нашу енергосистему, тому залишати країну потреби немає.