Ілон Маск запустив опитування, чи відновлювати в Twitter обліковий запис Трампа

Голосування триватиме добу.

REUTERS

Новий власник Twitter Ілон Маск опублікував у своєму обліковому записі в соціальній мережі опитування, чи відновлювати обліковий запис екс-президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє Twitter-сторінка Маска.

- Відновити колишнього президента Трампа?, - Запитав Маска і додав два варіанти відповіді - так чи ні. Голосування триватиме добу. На даний момент, за відновлення акаунту політика виступає 61% тих, хто проголосував проти 39%, які виступили проти.

Акаунт Трампа заблокували соцмережі після подій 6 січня 2021 року, коли його прихильники взяли штурмом Капітолій у спробі зірвати затвердження конгресом перемоги на президентських виборах демократа Джо Байдена. Керівництво Twitter побоювалося, що твіти Трампа можуть спричинити подальше насильство.

Ілон Маск придбав Twitter наприкінці жовтня. Відразу після цього він звільнив близько 50% співробітників компанії та зробив верифікацію облікового запису платною. Тепер за підтверджений обліковий запис у соцмережі потрібно викласти 8 доларів США (близько 300 гривень) на місяць. Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк відреагував на звільнення людей. Він надіслав мільярдеру відкритий лист, у якому закликав Маска забезпечити дотримання прав людини у соціальній мережі.