Київрада відхилила петицію проти новорічної ялинки - її встановлять за рахунок меценатів

Київська влада не буде витрачати бюджетні кошти на встановлення новорічної ялинки.

REUTERS

Київська влада не буде витрачати бюджетні кошти на встановлення новорічної ялинки. За все заплатять меценати та бізнесмени. Святкового ярмарку та концертів цьогоріч не буде. Про це йдеться у відповіді Київської міської ради на петицію проти встановлення головної ялинки країни.

- До нас вже звернулися меценати та соціально відповідальний бізнес із пропозицією допомогти у встановленні та оформленні ялинки. Нам готові надати і саме новорічне дерево, і прикраси, а також генератор для підсвічування ялинки, у разі якщо такий формат буде схвалено. Після свят ми зможемо передати його до установи критичної інфраструктури або ж на фронт. Також ми розглядаємо варіант, що підсвічуватимуть ялинку лише в певні дні або години. Наприклад, у день відкриття - 19 грудня, на Різдво (25 грудня та 7 січня) та у Новий рік, – розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

У київській міській раді вважають, що відмова від одного з головних символів святкування Різдва та Нового року буде неправильним сигналом. 

- Адже всі ми віримо, що добро переможе зло, світло переможе темряву. Українці сьогодні демонструють всьому світові незламність нашого духу. На жаль, є окуповані міста та села, де цього року не буде свята. І саме наша ялинка – як головна ялинка країни – може стати для всіх символом надії й віри, – прокоментувала голова постійної комісії Київради Вікторія Муха.

Остаточне рішення про встановлення ялинки приймуть після консультацій із військовими, опираючись на безпекову ситуацію у місті. У разі, якщо ялинку таки встановлюватимуть, місто разом із правоохоронцями подбає про заходи безпеки.