«Херсонобленерго»: Світло у Херсоні з’явиться за 2-3 тижні

РФ зруйнувала  мережі у регіоні попередньо на 1,5-2 млрд грн.

VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Внаслідок обстрілів російськими військовими у Херсоні зруйновано енергетичної інфраструктури приблизно на 1,5-2 млрд грн. Як заявив операційний директор "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна", що керує АТ "Херсонобленерго" - Володимир Гетманов, оцінку руйнувань у майбутньому буде переглянуто.

За його прогнозами, електропостачання у звільненому Херсоні може відновитися протягом 14-21 днів, але терміни ремонту можуть змінюватись, оскільки ситуація досить непрогнозована. Він зазначив, що "Херсонобленерго" концентрує сили на лінії електропередачі, що йде з Миколаєва.

- Цю лінію зможемо відновити найшвидше, - пояснив Гетманов, додавши, що для цього необхідно відновити понад 70 прольотів лінії електропередачі та дві опори.

Згідно з даними «Херсонобленерго», над відновленням мереж працюють енергетики "Кіровоградобленерго", "Чернівціобленерго", "Житомиробленерго" та "Рівнеобленерго".

Раніше виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, чиї ремонтні бригади відновлюють мережі до Херсона з боку Дніпропетровської області, також прогнозував повернення електропостачання до обласного центру за два-три тижні, а до населених пунктів, розташованих ближче до Дніпропетровської чи Миколаївської областей, можливо, і раніше.