У "Нафтогазі" підтвердили, що Росія обстріляла газовидобувні об'єкти

Росія під час чергового масованого ракетного удару 17 листопада обстріляла обʼєкти газовидобувної інфраструктури на сході України.

REUTERS (ілюститивне)

Росія під час чергового масованого ракетного удару 17 листопада обстріляла обʼєкти газовидобувної інфраструктури на сході України. Співробітники ДСНС вже ліквідували пожежу, яка виникла в результаті обстрілу. Інформації про постраждалих станом на 13:00 немає. Про це повідомила пресслужба «Нафтогазу».

- Наразі відомо про декілька зруйнованих обʼєктів, інші зазнали пошкоджень різного ступеня. Спеціалісти "Укргазвидобування" оперативно прибули на пошкоджені обʼєкти. Наразі ними оцінюються наслідки та масштаби атаки, — заявив очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Премєр-міністр України Дениса Шмигаль під час виступу на Київському міжнародоному економічному форумі уточнив, що РФ атакувала Південний машинобудівний завод у Дніпрі та об'єкти газовидобування.

17 листопада Росія застосувала крилаті ракети та іранські дрони-камікадзе. Пуски були здійснені з Ростовської області, території Білорусі та Чорного моря. У Дніпрі 15 людей шпиталізували.