США довіряють висновкам Польщі про падіння ракети української ППО

Білий дім: Чия б ракета не впала на території Польщі, винна у цьому Росія

Getty Images

США згодні з попередніми висновками розслідування уряду Польщі, які свідчать про падіння ракети, випущеної українськими силами ППО. Про це сказано у заяві Білого дому.

- Ми повністю довіряємо розслідуванню польським урядом вибуху поблизу їхнього кордону з Україною. Ми не побачили нічого, що суперечить попередній оцінці президента Дуди про те, що цей вибух, швидше за все, став результатом української ракети протиповітряної оборони, яка, на жаль, впала в Польщі, - сказано у релізі.

Білий дім підкреслив, що якими б не були остаточні висновки, відповідальною за цей інцидент є Росія, яка запустила ракети по території України. "Україна мала і має повне право захищатися", - йдеться у повідомленні.

Реліз Білого дома з'явився паралельно із заявою президента Володимира Зеленського. Він «не сумнівається» в тому, що в Польщі впала не українська ракета, а російська. 

Президент Польщі Анджей Дуда та генсек НАТО Йенс Столтенберг вважають, що на території Польщі 15 листопада впала ракета  українських сил ППО, які намагалися збити російські ракети. При цьому Дуда і Столтенберг наголосили, що винна у інциденті Росія.