Зеленський під час історичної промови на G20 запропонував зернову програму для світу

За словами президента, для запобігання голоду в багатьох країнах Африки та Азії критично важливо не допустити зниження обсягів експорту з України.

president.gov.ua

Під час виступу на саміті G20 лідер України Володимир Зеленський запропонував світу ввести гуманітарну програму «#GrainfromUkraine». Як повідомив у своєму телеграм-каналі голова Офісу президента Андрій Єрмак, який відповідає за координацію реалізації програми, вона передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 мільйонів людей до кінця весни-2023.

- Продовольча безпека - це основа стабільності світового порядку. Україна готова залишатися її гарантом. Через бойові дії та руйнування традиційних ланцюжків постачання росіяни наблизили до голодної смерті щонайменше 70 мільйонів людей по всьому світу. 90 років тому рф вже влаштувала Голодомор, зараз вони хочуть повторити це у світовому масштабі. Важливо, що українську продукцію неможливо буде замінити через постачання з інших країн навіть у перспективі 4-5 років, - наголосив президент під час промови.

Для запобігання голоду в багатьох країнах Африки та Азії критично важливо не допустити зниження обсягів експорту України та надати можливість стабілізувати ситуацію. У зв’язку з цим Україна запропонувала світу гуманітарну програму #GrainfromUkraine.

Що це за програма: