Букінгемський палац показав новий портрет короля Чарльза III у день його 74-річчя

Чарльз III став новим рейнджером парку Віндзорського палацу після батька принца Філіпа, який помер у 2021 році.

instagram.com/theroyalfamily

Новому королю Великобританії Чарльзу ІІІ 14 листопада виповнилося 74 роки. На честь першого свята монарха у новому статусі представники Букінгемського палацу опублікували у соцмережах новий портрет Його Величності, зроблений у парку Віндзорського палацу. Чарльз III став новим рейнджером цих земель після батька принца Філіпа, який обіймав цю посаду з 1952-го і до смерті у 2021 році.

До обов'язків рейнджера великого Віндзорського парку входить нагляд та управління діяльністю територією в цілому. Батько Чарльза принц Філіп свого часу зробив його більш відкритим для публіки, але намагався зберегти його для майбутніх поколінь. Кілька років тому, даючи інтерв'ю програмі ВВС "Замок королеви", він провів екскурсію парком, де зізнався, що з його ініціативи на території було відкрито фермерський магазин, пересаджено деякі види рослин та збільшено площу парку для відвідування туристів.

Чарльз зійшов на престол після смерті матері, королеви Єлизавети ІІ. Церемонія коронації монарха відбудеться 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві.