Подоляк: Росія зважиться на мирні переговори після деокупації Донецька чи Луганська

На його думку, зараз Москва не готова політично та психологічно.

President.gov.ua

Росія виведе свої війська з України та зважиться на мирні переговори після того, як наші захисники звільнять Донецьк чи Луганськ. Про це заявив радник Офісу президента Михайло Подоляк у своєму Твіттері.

- Д – деморалізація. Підтримка війни у РФ стрімко летить на дно. Від олігарха до шевця формується думка: "Час закінчувати". Політично та психологічно Росія ще не дозріла до справжніх переговорів та виведення військ. Але це станеться. Відразу після звільнення Донецька чи Луганська, – заявив Подоляк.

Після звільнення ЗСУ Херсона Росія заявила про готовність до переговорів із Україною без попередніх умов. Президент Володимир Зеленський нагадав про позицію Києва – переговори можуть відбутися лише після відновлення територіальної цілісності України, відшкодування завданих збитків, покарання військових злочинців та надання дієвих гарантій для нашої країни.

У МЗС заявили, що російські чиновники починають говорити про переговори щоразу, коли їхні війська зазнають поразки на полі бою. У відомстві наголосили, що Україна сяде за стіл переговорів лише після виконання Росією всіх умов.