Генштаб: ЗСУ за добу відбили 14 ворожих атак

Ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій українських воїнів. 

facebook.com/GeneralStaff.ua

На початок 259-ї доби після повномасштабного вторгнення РФ продовжує спроби утримати тимчасово захоплені території. Як повідомили у Генштабі ЗСУ, ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках та наступає на Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах Білогорівки і Новоселівського Луганської області та Бахмуту, Бахмутського, Білогорівки, Веселого, Кліщіївки, Майорську, Новомихайлівки, Опитного, Павлівки, Первомайського, Соледару і Яковлівки на Донеччині.

Ворог проводить обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. А також продовжує бити по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення. Протягом доби противник завдав 7 ракетних та 32 авіаційних удари, здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Під ворожий удар попали райони понад 35 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Ситуація за напрямками:

За уточненою інформацією, підтверджено ураження підрозділів противника на тимчасово зайнятій території Запорізької області. 6 листопада знищено 15 одиниць військової техніки різного типу, поранено та вбито до півтори сотні окупантів.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала по ворогу 18 ударів. Під ураження потрапили 4 взводні опорні пункти, 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 позиції засобів протиповітряної оборони противника.

За минулу добу Сили оборони України на різних напрямках збили 5 БпЛА “Ланцет” та 4 - “Орлан”. А наші підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та 4 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки окупантів.