Популярний мем "Жінка кричить на кота" продадуть на NFT-аукціоні для допомоги українським дітям

Щоб виставити мем на аукціон, фонд отримав офіційну підтримку сім'ї білого кота Смаджа та актриси Тейлор Армстронг.

скріншот

Благодійний фонд Unchain Fund, створений криптоінвесторами, виставив на NFT-аукціон один із найпопулярніших мемів у світі "Woman Yelling at a Cat" (Жінка кричить на кота), щоб допомогти українським дітям. Він пройде 18 листопада. Про це представники спільноти повідомили на сторінці фонду у Instagram.

- Цей день настав. Ми продаємо кота. Наш фонд проведе NFT-аукціон, на якому буде представлена один із найбільш вірусних та культових мемів усіх часів - "Woman Yelling at a Cat". Аукціон розпочнеться 18 листопада о 13:00 за нью-йоркським часом.

Щоб виставити мем на аукціон, Unchain Fund отримав офіційну підтримку сім'ї білого кота Смаджа, актриси Тейлор Армстронг та рекламної агенції Zlodei (BADS). Лот є скріншотом із зіркою серіалу "Справжні домогосподарки з Беверлі-Хіллз" Тейлор Армстронг і збентеженим котом Смаджем, який сидить за обідньою тарілкою. Зображення завірусилося в мережі в 2019 році, а в 2020-му отримало нагороду "Мем року" і потрапляло у сторіс таких знаменитостей, як Снуп Дог, Джон Сіна та Стефон Діггз.

- Наш фонд вже надав гуманітарну допомогу для понад 400 000 українців на понад $9,3 млн, і зараз ми сконцентровані на допомозі дітям та їхнім мамам, які постраждали внаслідок ракетних ударів та потребують якнайшвидшої допомоги. Наша мета – надавати допомогу протягом 72 годин з моменту настання лиха, – розповів співзасновник та керуючий партнер фонду Олексій Бобок.

Благодійний аукціон проходитиме на платформі Foundation.app marketplace, де користувачі можуть купувати або продавати цифрове мистецтво. 25% виручених від продажу коштів Unchain Fund передасть на допомогу українським дітям. Інші 75% розділять між собою власники мема та агенція-організатор аукціону Zlodei (BADS).

Цього року Zlodei (BADS) вже продали один популярний мем Coffin Dance на NFT-аукціоні за 250 тисяч доларів. Кошти від продажу мема команда передала благодійному фонду "Повернися живим".