В Україну прибули системи ППО NASAMS і ЗРК Aspide від Норвегії, Іспанії та США

До України прибули системи протиповітряної оборони NASAMS та зенітні ракетні комплекси Aspide.

Вікіпедія

До України прибули системи протиповітряної оборони NASAMS та зенітні ракетні комплекси Aspide. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у твітері.

- Дивіться, хто тут! ЗРК NASAMS і Aspide прибули до України! Ця зброя значно посилить українську армію і зробить наше небо безпечнішим. Ми будемо й надалі збивати ворожі цілі, які нас атакують. Дякуємо нашим партнерам - Норвегії, Іспанії та США, - написав міністр.

Раніше у Пентагоні повідомляли, що Україна отримає дві системи NASAMS на початку листопада. Ще шість систем передадуть пізніше. Це пересувний зенітно-ракетний комплекс, розроблений у Норвегії. Він призначений для боротьби з ракетами, літаками та іншими повітряними цілями на малих і середніх висотах.

ЗРК Aspide наземного базування передала Україні Іспанія. Це італійсько-швейцарська розробка, яка призначена для знищення повітряних цілей на дистанції до 12 кілометрів. Aspide стріляє керованими ракетами, які летять зі швидкістю 1 324 м/с.

На засіданні "Рамштайн-6" 12 жовтня союзники погодили надання Україні систем ППО різних типів. Ці системи потрібно протестувати на предмет сумісності, щоб використовувати разом для захисту повітряного простору від наступних російських атак.