Кличко: Блекаут у Києві не виключений, робіть запаси продуктів та води

Кличко закликав киян мати вдома запас питної та технічної води, заряджені акумулятори, деякий запас їжі та теплі речі.

t.me/vitaliy_klitschko

Мер Києва Віталій Кличко не виключає сценарію повного блекауту у Києві за відсутності електроенергії, тепла, води та зв'язку та закликає киян підготувати необхідні запаси та продумати можливість тимчасового переїзду за місто. Про це він сказав у ефірі телемарафону.

– Ми робимо все, щоб цього не сталося. Але будемо відвертими: наші вороги роблять все для того, щоб місто було без тепла, без електрики, без водопостачання, взагалі ми всі померли. І від того, наскільки ми будемо підготовлені до різних ситуацій, залежить майбутнє країни і майбутнє кожного з нас... Ми не виключаємо. Ми прораховуємо різні сценарії для того, щоб витримати, щоби підготуватися, - зазначив градоначальник.

Кличко закликав киян мати вдома запас питної та технічної води, заряджені акумулятори, деякий запас їжі та теплі речі. Мер нагадав, що у Києві планують розгорнути близько тисячі пунктів обігріву, проте зазначив, що цього може виявитися недостатньо для трьохмільйонного міста.

Раніше 5 листопада "Укренерго" повідомило про погодинні відключення електрики у Києві та семи областях. Енергетики пояснили, що погодинні відключення передбачають щоденні обмеження світла, але за певним розкладом. Графік становлять оператори розподільних мереж (обленерго) кожної області окремо.