Резніков заявив, що контрнаступ ЗСУ на Херсонщині уповільнює негода

Міністр не виключає, що бої можуть завершитися втечею росіян.

Скріншот із відео youtube.com

Українські війська продовжують просуватися на Херсонщині, але погодні умови уповільнюють їх дії. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час брифінгу.

- Погода теж впливає на перебіг війни. Тому коли дощовий режим включають небеса, ми від цього теж залежні. І аграрний регіон Херсонська область має багато систем, каналів, які вороги використовують як траншеї. Це трохи сповільнює рух наших військ. Але я вірю, що ми завершимо війну шляхом повної деокупації всіх українських земель, – сказав міністр.

Резніков не виключає, що бої за Херсонщину можуть завершитися втечею росіян, але для цього нашим військам необхідно провокувати їх.

- Звичайно, я думаю, що потенційно вони готові до чергового акту доброї волі стосовно лівого берега Дніпра в районі Херсона, але для цього їм знадобиться втратити певний свій потенціал завдяки відповідним діям наших ЗСУ, - наголосив він.

Водночас глава Міноборони зазначає, що інформація про те, що нібито російські солдати готуються до "жесту доброї волі", може виявитися черговою психологічною операцією ворога.