Україна очікує від НАТО розширення допомоги для посилення ППО

Глави місій десяти держав - членів Альянсу відвідали Київ, Бучу та Гостомель.

president.gov.ua

Україна очікує від НАТО підтвердження політики відкритих дверей та розширення допомоги для посилення ППО. Про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак сказав на зустрічі із главами місій держав – членів Альянсу.

- Ми очікуємо підтвердження політики відкритих дверей Альянсу в контексті заявки України на членство, а також розширення допомоги Україні для посилення ППО. Очікуємо просування в діалозі з країнами – членами НАТО щодо отримання безпекових гарантій. Також важливою є реакція країн - членів НАТО на ядерний шантаж рф, - написав він у своєму телеграм-каналі вранці 4 листопада.

Єрмак розповів про просування українських військ на півдні і складну ситуацію в районі Бахмуту, де сконцентрована значна кількість російських сил.

До України приїхали представники десяти країн: Албанії, Болгарії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини, Північної Македонії, Румунії та Чехії. Віцепрем'єр-міністр України Ольга Стефанішина повідомила, что у рамках візиту група також відвідала Бучу та Гостомель.

Україна подала заявку на вступ до НАТО наприкінці вересня. Для прийняття країни до Альянсу потрібний консенсус усіх країн-членів. 31 жовтня Чехія підтвердила, що підтримає членство України в НАТО. Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.