Чотири області України відчули відлуння землетрусу у Румунії

Деякі мешканці Одеси заявили, что у квартирах тремтіли меблі.

facebook.com/gcsk.mcsm

У Румунії стався землетрус, відлуння якого могли відчути мешканці чотирьох областей України. Про це зранку у четвер повідомив Головний центр спеціального контролю.

- 3 листопада Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус з території Румунії, який мав відчуття в Одеській, Чернівецькій, Хмельницькій, Івано-Франківській областях та на території Молдови, - йдеться у фейсбуці центру контролю за сейсмологічною ситуацією.

Землетрус стався о 06:50:25 із магнітудою 5,4 за шкалою Ріхтера. Його джерело знаходилося в районі гір Вранча, за 125 км від кордону з Україною, на глибині близько 140 км. Землетрус не загрожував населенню.

Одеське видання “ Думська ” повідомило, що жителі кількох районів міста відчули землетрус рано вранці. У квартирах нібито гойдалися люстри і тремтіли меблі. За даними молдавського сайту NewsMaker, землетрус також відчувався в Болгарії та Сербії.

Востаннє землетрус в Україні відчувався 16 липня та 18 вересня. У Румунії в ці дні сталися землетруси з магнітудами 4.1 та 4.0 (за шкалою Ріхтера) відповідно.