Обстріли українських міст: «Шахіди» у Кривому Розі та С-300 у Харкові

Ворог знов поцілив по об’єктах енергетичної та водної інфраструктури.

t.me/dnipropetrovskaODA

В ніч на 3 листопада РФ атакувала декілька областей. І якщо  у Запоріжжі ППО повністю відбили ворожий напад, у Харкові та Кривому Розі є влучання.

На Дніпропетровщині оборонці з повітряного командування «Схід» знищили над областю 4 дрони-камікадзе “Shahed-136”. За словами очільника ОВА Валентина Резніченко, їх збили над Нікопольським районом.

- Були і прильоти. Росіяни завдали удару по об’єктах енергетичної та водної інфраструктури у Кривому Розі. Там серйозні руйнування. Працюють усі служби.  У Павлограді ворог поцілив по промисловому підприємству. Тривають відновлювальні роботи. На Нікопольщині росіяни накрили «Градами» та важкою артилерією дві громади - Нікопольську та Марганецьку. У Нікополі зайнялася автозаправка. Вогонь уже приборкали, - розказав Резніченко. 

Він додав, що У Марганецькій громаді ворожі снаряди залишили без світла понад 1 000 родин. Ведуться ремонтні роботи. Усюди обійшлося без загиблих та поранених.

По Харкову РФ завдала удару 3 ракетами, попередньо, ЗРК С-300. У Київському районі 1 ракета пошкодила господарську будівлю та тролейбус, решта ракет влучили в землю. Попередньо, без постраждалих.

- Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали мирне населення прилеглих до лінії зіткнення та кордону з рф територій. Обстрілювалися міста Куп'янськ, Вовчанськ, смт Дворічна та інші населені пункти Куп'янського, Харківського та Чугуївського районів. Пошкоджені житлові будинки, громадські споруди, сталися пожежі. В м. Куп'янськ під обстрілом загинула 82-річна жінка. В Куп'янському районі 1 людина госпіталізована з пораненнями. У Чугуївському районі зазнали поранень 5 мирних мешканців, - розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

На деокупованих територіях Харківщини триває розмінування. Так, спеціалісти знешкодили за добу 754 вибухонебезпечних предметів.  Мінна небезпека в області залишається дуже високою:  біля с. Олександрівка Богодухівського району в полі на міну наїхав комбайн. 37-річний комбайнер госпіталізований з пораненнями. Біля с. Гракове Чугуївського району на міні підірвався трактор., 45-річний тракторист загинув.