Біатлоністка Олена Підгрушна боротиметься за посаду президента НОК

Національний олімпійський комітет оприлюднив перелік чотирьох претендентів.

facebook.com/olenapidhrushna.biathlon

35-річна біатлоністка, олімпійська чемпіонка-2014 Олена Білосюк (Підгрушна) разом із Жаном Беленюком побореться за посаду президента Національного олімпійського комітету України. Список претендентів 2 листопада опублікували на сайті НОК.

Також підтвердилася інформація ЗМІ про те, що у виборах бере участь 51-річний міністр молоді та спорту, олімпіонік Барселони-1992 з фехтування Вадим Гутцайт. Четвертим претендентом є директор Навчально-наукового інституту спеціальної фізичної та бойової підготовки та реабілітації, заслужений тренер України Ігор Малинський.

Термін висування кандидатів на посаду президента НОК закінчився 1 листопада. Вибори відбудуться 17 листопада під час Генеральної асамблеї.

Довідка

28 жовтня Sport.ua повідомив з посиланням на свої джерела, що нинішній президент НОК, 58-річний Сергій Бубка, не подаватиме свою кандидатуру і підтримає на виборах міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. 31 жовтня 31-річний борець греко-римського стилю, чемпіон Олімпіади у Токіо та нардеп Жан Беленюк оголосив, що йде на вибори президента НОК.

Чемпіон Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі зі стрибків із жердиною Сергій Бубка обіймає посаду президента Національного олімпійського комітету України з 2005 року. Востаннє його переобрали на посаду у 2018 році терміном на чотири роки.