Сергій Притула запустив збір на 50 бронетранспортерів для ЗСУ за 200 млн гривень

Ця техніка необхідна бійцям на передовій за умов дощів та снігів, оскільки колісна для цього не призначена.

скріншот відео youtube.com

Благодійний фонд Сергія Притули оголосив новий збір коштів для ЗСУ: цього разу телеведучий разом із командою планують закупити 50 британських гусеничних бронетранспортерів FV103 Spartan для наших захисників. У соцмережах волонтер попросив підписників долучитися до збору.

- Ви хотіли великий збір? Мегазбір? А давайте для нашої рідненької армії закупимо дуже багато броньованої техніки. Давайте будемо брати її десятками, пачками і зробимо з того всього великий броньований кулак. Великий збір на 50 "Спартанів" оголошую відкритим. Рахунки - в описі до відео. Погнали! - зазначив телеведучий у соцмережах.

За словами Притули, збір коштів триватиме з 2 по 8 листопада. Необхідно зібрати 200 млн гривень і викупити всю партію бронетранспортерів, яка вже протестована і є в наявності. Ця техніка необхідна бійцям на передовій за умов дощів та снігів, оскільки колісна для цього не призначена.

Від початку повномасштабної війни в Україні це третій мегазбір фонду для ЗСУ. Раніше українці з ініціативи волонтерської групи Сергія Притули зібрали 600 мільйонів гривень на "байрактари", проте компанія-виробник установок надала їх безкоштовно. Тож на виручені кошти було придбано супутник. У жовтні після масованого ракетного удару РФ по Україні Сергій Притула й блогер Сергій Стерненко відкрили збір "на помсту" російським окупантам. За добу українцям вдалося зібрати 352 мільйони гривень. На отримані кошти планувалося закупити дрони-камікадзе.