Магнітні бурі у листопаді: «штормити» буде весь місяць

Геомагнітні коливання прогнозуються не надто інтенсивні, зате стабільні та регулярні.

Chil Vera із сайту Pixabay

Найпотужніша буря очікується наприкінці листопада.

Після спокійного жовтня останній місяць осені обіцяє нам цілу низку магнітних бур. А з урахуванням того, що їхній вплив на самопочуття людей може виявлятися і до, і після, і під час магнітних коливань, метеочутливим спокій тільки сниться. За попередніми даними Центру прогнозування космічної погоди, перший робочий тиждень листопада відзначиться підвищеною геомагнітною активністю та бурями у 4 бали.

Що відбувається з організмом

Вже за добу до бурі уповільнюється кровообіг, у крові утворюються згустки, підвищуючи ризик виникнення інфарктів та інсультів, може порушуватись кровопостачання різних органів. Наслідком цього може бути головний біль, запаморочення, зміни артеріального тиску. У кожного це відбувається по-різному, здорові люди зазвичай не реагують на магнітні бурі.

Однак струс магнітного поля Землі в будь-якому випадку стрес для людського організму, і насамперед бурі впливають на стан нервової системи. Звідси слабкість, постійне бажання прилягти, відсутність енергії, мігрені, дратівливість та конфліктність. Найчастіше скарги на самопочуття виникають у людей похилого віку, пацієнтів з хронічними серцево-судинними захворюваннями, особливо у гіпертоніків і гіпотоніків, у тих, хто переніс інсульт або інфаркт. Помітний вплив сонячної активності і на сон людей: у періоди магнітних буревиків багатьом важко засипати або прокидатися, сон стає уривчастим, тривожним і не дає відчуття, що за ніч організм відпочив.

Як захиститися від негативного впливу магнітних бур