Молдова оголосила російського дипломата персоною нон ґрата після падіння ракети

Молдова вислала російського дипломата після падіння уламків ракети. 

mai.gov.md

Міністерство закордонних справ Молдови оголосило співробітника російського посольства персоною нон грата після падіння уламків російської ракети поблизу села Наславча. Про це повідомив міністр закордонних справ Ніколає Попеску.

- Цей факт повідомили російській стороні вдень 31 жовтня в штаб-квартирі МЗС. Під час зустрічі міністерство закордонних справ вкотре наголосило, що ракетні удари по сусідній державі продовжують посилювати безпекові ризики, а громадяни нашої республіки все більше відчувають на собі згубні наслідки війни. Було наголошено, що атаки на українську енергетичну інфраструктуру також породжують зростаючі загрози енергетичній безпеці республіки, – йдеться у пресрелізі МЗС.

Дипломат зобов'язаний покинути територію Молдови. Про кого саме йдеться, у МЗС країни не уточнили. МІД Росії заявило, що відповість на висилку свого дипломата.

Уламки російської ракети, яку збило українське ПВО, впали у північній частині села Наславча. Ціллю росіян була Дністровська дамба на території України, яка знаходиться в 10 км від дамби Наславча. Атака не вплинула на дамбу, але був пошкоджений електричний трансформатор.