Молдовський фотограф їхав знімати схід сонця, а зняв падіння російської ракети

Історія вірусного знімка, на якому зафіксовано момент вибуху на території Молдови після падіння російської ракети.

MaksimChumash

Після того, як уламки російської ракети впали на території Молдови, міністерство оборони країни поділилося знімком, на якому зафіксовано момент вибуху. Його зробив місцевий фотограф Максим Чумаш, який опинився в районі села Наславча, щоб зафіксувати схід сонця. Про це він розповів молдовській службі "Радіо свобода".

- Ми знімали, сіли в машину і почули шипіння і хлопок на території Республіки Молдова. Звичайно, ми злякалися. Я навіть не встиг вийняти фотоапарат, фотографував мобільним. Це сталося дуже швидко. Я був в машині, поспішав, і в мене тремтіли руки, хоча я фотографував на телефон. Це неможливо пояснити словами. Вибухнуло так, що я відчув це в своїй душі, в машині, - розповів фотограф.

Фотограв розповів, що вибух стався о 08:40. Він знаходився на відстані близько одного кілометра від місця вибуху. Знімок він спочатку передав у МВС, а вже потім опублікував у своїх соцемережах. 

- Коли ти читаєш новини з України – це одне, а коли це відбувається на твоїх очах – це зовсім інше. Я громадянин Молдови і ніколи раніше не відчував і не бачив нічого подібного. Незважаючи на те, що я вважаю себе внутрішньо сильним, це було жахливо, - сказав Чумаш.

Уламки російської ракети, яку збило українське ПВО, впали у північній частині села Наславча. Ціллю росіян була Дністровська дамба на території України, яка знаходиться в 10 км від дамби Наславча. Атака не вплинула на дамбу, але був пошкоджений електричний трансформатор.