Спікер Зеленського: Україна не підписувала жодних "зернових" угод із Росією

Київ очікує на реакцію від підписантів угоди.

Україна очікує на реакцію Туреччини та Організації Об'єднаних Націй на заяву Росії про вихід із "зернової" ініціативи. Про це заявив прес-секретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров у коментарі "Суспільне".

- Україна не підписувала з РФ жодних "зернових угод". Підписантами є Росія, Туреччина та ООН. А Україна не підписувала з Росією жодних угод, бо розуміє, що вона майже ніколи не дотримується взятих на себе зобов'язань. Тому очікуємо на реакцію підписантів, - сказав Нікіфіров.

Заява про те, що Росія припиняє свою участь у "зерновій" угоді, опублікувало 29 жовтня Міністерство оборони країни. Причиною відомство вказало "атаку Чорноморського флоту РФ з боку українських захисників та британських фахівців".

У Британії заявили, що подібні дії росіяни вдаються, щоб відвернути увагу від незаконного вторгнення в Україну. Глава ВП Андрій Єрмак назвав заяву Міноборони РФ черговою провокацією, а міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нагадав, що раніше Україна попереджала про планований Москвою вихід із "зернової" угоди.