Затримали російського агента, який шпигунів за позиціями HIMARS та М777

Зловмисник коригував численні ракетні удари по Нікополю.

т.ме/СБУкр

Співробітники Служби безпеки України затримали російського агента, який шпигував за позиціями HIMARS та далекобійних гаубиць М777 на півдні. Він також коригував удари окупантів по Нікополі Дніпропетровської області. Про це повідомляє Telegram відомства.

– Серед основних його завдань також було виявлення можливих бойових позицій реактивних систем HIMARS та далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту, розповіли силовики.

Крім того, зловмисник коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об'єктах енергетичної інфраструктури, і звітував окупантам про наслідки повітряних атак.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився мешканець с. Вищетарасування Нікопольського району, якого після початку повномасштабного вторгнення завербували представники спецслужб РФ. Як пише Офіс генпрокурора, зібрані дані щодо GPS-координатів об'єктів інформатор передавав представникам РФ через Telegram.

- Також агент направив представнику РФ координати розташування ЗСУ з посиланням на Google Maps, які в цей час вели обстріл військових об'єктів ворога, та повідомлення з вимогою терміново завдати удару по позиціях українських військових, - додають в Офісі.

Чоловік викрито під час чергового завдання ворога. Слідчі Служби безпеки повідомили затриманого про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. За клопотанням СБУ суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.