Генштаб: ЗСУ вдарили по 26 районам зосередження росіян та чотирьох складах боєприпасів

Росіяни намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджуючи зусилля на стримуванні дій Сил оборони.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом 28 жовтня Збройні сили України завдали ударів по 26 районах зосередження російських окупантів, чотирьох складів боєприпасів, а також пункту управління загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

- Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 24 удари. Підтверджено поразку 20 районів зосередження озброєння, військової техніки та чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 4 склади боєприпасів та інші важливі військові об'єкти окупантів, - розповіли у штабі.

У Генштабі додали, що, за уточненою інформацією, підтвердилася поразка живої сили та техніки російських військ на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Так, артилерійські підрозділи Сил оборони в населеному пункті Нововодяне знищили склад боєприпасів, до 5 вантажівок з боєкомплектом та 3 гармати Д-30. У районах населених пунктів Токмак, Молочанськ та Кінські Роздори поранення отримали до 110 військовослужбовців Росії. Кількість загиблих російські окупанти ретельно приховують.

За даними Генштабу, зараз росіяни намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджуючи зусилля на стримуванні дій Сил оборони. При цьому ворог не залишає спроб вести наступальні дії на бахмутському та авдіївському напрямках та обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку.