Щодня незаконно перетнути кордон намагаються 30-40 українців

Прикордонники щодня фіксують 30-40 спроб незаконно перетнути кордон.

REUTERS

Прикордонники щодня фіксують 30-40 спроб незаконно перетнути кордон. Також ДПС щодня відмовляють у пропуску за кордон близько 150 особам, переважно чоловікам призовного віку. Про це на брифінгу сказав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає державне агентство "Укрінформ".

- На жаль, продовжуються спроби перетнути кордон незаконним способом. Щодня затримуються десятки порушників. У середньому це 30—40 осіб на пунктах пропуску, коли вони намагаються використати підроблені документи, або поза пунктами пропуску — на так званій зеленій ділянці кордону, коли вони поодинці чи групами намагаються перетнути кордон, — сказав Демченко.

Загалом з 24 лютого поза пунктами пропуску затримали майже сім тисяч порушників, ще 3 300 — на пунктах пропуску. Найчастіше порушники намагаються незаконно перетнути кордон через Румунію та Молдову, а через пункти пропуску військовозобовʼязані найчастіше намагаються виїхати до Угорщини та Польщі.

Правоохоронці також продовжують викривати схеми незаконного переправлення українців через кордон, наразі припинено діяльність понад 80 таких схем.