ОК "Південь": РФ тримає в Чорному морі 11 кораблів та катерів

На двох надводних та двох підводних ракетоносіях напоготові 24 «Калібри».

.rferl.org

Обстановка на південнобузькому напрямку залишається стабільно напруженою, але контролюється Силами оборони. Станом на 28 жовтня вороже корабельне угруповання в Чорному морі нараховує 11 кораблів та катерів, повідомляє оперативне командування "Південь".

- У Чорному морі корабельне угруповання ворога нараховує 11 кораблів та катерів, які маневрують уздовж узбережжя Криму. Напоготові залишаються 24 "Калібри", розташовані на двох надводних та двох підводних ракетоносіях, а також два ворожих великих десантних кораблі, - наголосили у ОК.

За даними командування «Південь», минулої доби окупанти продовжували обстрілювати населені пункти артилерійськими снарядами різного калібру та реактивними системами залпового вогню. Так, від дій окупантів постраждали територіальні громади в Баштанському районі Миколаївщини, в Бериславському районі Херсонщини, в Нікопольському - Дніпропетровщини. Без втрат.

Ворожа авіація протягом дня атакувала шість разів. У відповідь українська  штурмова та армійська авіація нанесла 16 ударів по районах зосередження живої сили, техніки та озброєння ворога.

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони протягом дня  знищили 44 ворога. На додачу до ранішніх літака і гелікоптера, знищено ворожий танк, два міномети та 3 одиниці автобронетехніки.

В Бериславському районі українські ракетники утилізували два склади з боєприпасами та ангар із скупченням техніки ворога. Отримано підтвердження про результативне влучання по понтонній переправі з ворожою військовою технікою.