СБУ повідомила про підозру міністру транспорту Росії

Завдяки міністру транспорту Росії Віталію Савєльєву до Криму перекинули майже 300 одиниць бронетехніки.

REUTERS

Служба безпеки України повідомила про підозру міністру транспорту Росії Віталію Савєльєву, через якого до Криму перекинули майже 300 одиниць бронетехніки. Про це повідомляє пресслужба відомства.

- Співробітники СБУ задокументували, що у період з 26 березня 2021 року до 4 вересня цього року Савєльєв забезпечив перекидання до захопленого півострова майже 300 одиниць ворожої бронетехніки. Серед них російські танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти та автоцистерни із сотнями тонн паливно-мастильних матеріалів. Саме цю техніку окупанти задіяли на початку повномасштабного вторгнення, зокрема у бойових діях у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях, - сказано у повідомленні.

Для переміщення військових ешелонів було використано понад 250 вагонів «Российских железных дорог».

Савєльєва підозрюють у підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни й незаконному переправленню осіб через державний кордон України. За українським законодавством російському чиновнику загрожує до до п’ятнадцяти років ув’язнення.

У жовтні СБУ оголосила в розшук заступника голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитра Медведєва та офіційного представника МЗС Росії Марію Захарову.