НАБУ оголосило в розшук ексглаву НБУ Кирила Шевченка

Але він ігнорує виклики до слідчого у справі «Укргазбанку». 

facebook.com/KyryloShevchenkoCEO

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього главу Національного банку Кирила Шевченка через справу «Укргазбанку». 

На сайті НАБУ повідомили, що бюро розшукує трьох посадовців «Укргазбанка», можливо, причетних до розкрадання понад 200 мільйонів гривень. Розшукують ексголову правління «Укргазбанку» Кирила Шевченка, заступника голови правління Дениса Чернишова і заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами Олену Хмеленко.

- Про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак у спеціальному порядку, бо місцеперебування цих осіб було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук, - пояснили в НАБУ.

Керівництво «Укргазбанку» підозрюють у розтраті коштів банку шляхом зловживання службовим становищем та службової підробки.

4 жовтня Кирило Шевченко подав у відставку з посади голови НБУ. 6 жовтня НАБУ повідомило Шевченку про підозру. За даними слідства, упродовж 2014-2019-х років з «Укргазбанку» незаконно вивели 206 мільйонів гривень. Оскільки місцеперебування ексголови правління «Укргазбанку» було невідоме, підозру залишили в адміністрації Нацбанка. Шевченко заявив у своєму фейсбуці, що протягом двох років на нього чинився політичний тиск, що спричинило серйозне погіршення проблем зі здоров'ям. 7 жовтня ексочільник "Ощадбанку" Андрій Пишний став новим головою НБУ, його призначення підтримали у Верховній Раді.